Bri var i år repræsenteret på Oxonmoot, som er det engelske Tolkien Societys store årlige samling. I år var ca. 300 Tolkien fans samlet i St. Anthony’s College, hvor vi brugte tiden på ting som en Tolkien pub quiz, dværgeskægsworkshop (det er den eftermiddag, hvor alle de unge piger render rundt med langt skæg), kagebagningskonkurrence (se billedet), små optrædener (de såkaldte “ents”), kostumekonkurrence, flere forskellige workshops, og forskellige foredrag af mere eller mindre seriøs karakter (jeg nød bl.a. et foredrag om Terry Pratchetts gæld til Tolkien, og et med titlen “Ho! Ho! Ho! To the Bottle I go”).

Der var også tid til et besøg på udstillingen “Tolkien – Maker of Middle-earth” med forskellige af Tolkiens egne arbejder (malerier, tegninger, kort, tekster) og breve – herunder det originale brev som daværende Kronprinsesse Margrethe sendte fra Amalienborg i 1970 …

Og skulle man mangle noget at få tiden til at gå med var der en kunstudstilling med værker af Ted Nasmith, Ruth Lacon, Tsvetelina “Elmenel” Krumova, Soni Alcorn-Hender, Jay Johnstone og Stephen Walsh, samt et rum med mulighed for at supplere sin samling med såvel gamle som nye bøger.

Oxonmoot slutter altid søndag med et besøg ved Tolkien-parrets grav til Enyalië – en ceremoni, der består af en læsning fra Tolkiens værk, kransenedlæggelse, samt afsyngning af digtet “Namarië”. I år bidrog også Bri med en krans i byvåbnets farver (den forreste krans på billedet).

Høvisk,

Nolendil

PS: se længere referater fra arrangementet på min egen blog: Parma-Kenta